dilluns, 31 d’agost del 2009

Jo he fet castells de nou a l'agost

Doncs sí, encara que ara sembli ciència ficció, jo he fet castells de nou a l'agost. Si físicament l'Arboç ens cau un pèl lluny, castellerament ara mateix som a anys llum de l'Arboç 2005. Posats a viatjar en el temps, si no arriba a ser per la calor divendres passat (i pel que em deien també dijous) no haguéssim sabut si érem a un assaig de finals d'agost o de finals de febrer.

Si a una colla de nou, o que digui que és de nou, o que digui que aspira a la gamma extra, li treus els que encara són de vacances, i els lesionats, i els supercoperos, i els rebotats, i els que ja van de Sant Fèlix (Jordi Gonzàlez a part, que ell té butlla familiar, no te m'enfadis ara, eh?), i els mandrosos, i els despistats, i els que si no hi ha manduca ni viatge no passen pel local, què queda? Justet per unes manilles. Una manera com una altra d'anar assajant la gamma extra, quins collons.

Sota terra hagués volgut estar en Lluís Feliu, que avui mateix se'l volien endur al Congrés de cardiòlegs que fan a Barcelona, perquè que el cor t'aguanti uns esperpents d'assajos com aquests és digne d'admirar. Una mica com la resta dels presents, amb bastanta vergonya i sense saber ben bé quanta era aliena i quanta no. I necessari el discurset-queixa-bronca-lament del cap de colla. Tan necessari com inútil, paradoxes de la vida castellera, ja que el desgraciat que va a l'assaig es menja la reprimenda dels que no hi han anat. No cal dir noms concrets, per d'entre molts un fa de cap de pinyes i l'altre fa de cap de folres.

I tot i així, amb aquest panorama dissabte la mediocre assistència encara ens permetia salvar els mobles en una plaça que es mereix molt més per part nostra. De pasta de muniato es devien quedar l'endemà els organitzadors de la diada de Sitges sentint a en Xevi Castellví dir per la tele que als Capgrossos ens faria molta il·lusió participar un dia a Sant Fèlix. Visto lo visto, això ja no s'ho creu ningú. Ni nosaltres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tens part de raó, sobretot en el fet que no vaig anar a assaig, ja que vaig començar les vacances d'estiu el dia 17 d'agost. La veritat és que em sap greu no poder venir.
Pensa que si anéssim a Sant Fèlix el nostre local estaria ple, ja que quedaríem parats de veure la gent que ens vindria a donar un cop de mà.
Així doncs que ni som tant dolents, ni tant bons com per anar-hi l'any vinent o quan sigui, crec que seria molt positiu per la Colla poder anar a una fita com aquesta o similiar, com el 2005 a L´Arboç.
El que sap més greu és que el nom del Capgrossos és molt important pel món casteller i tots hem d'intentar portar-lo més amunt, o sigui, fer els castells que els que ens contracten es mereixen.

Jo sóc optimista de cara aquest segon tram de temporada, sobretot si fem arribar a la gent que a Lleida anem a fer la tripleta, la que sigui!!!.

Això si amb rigor, treball i humilitat, i amb molta il.lusió ja que hem estat capaços en un any de renovar les estructures de 3 i 4.

Fins al vespre.

Xavier Castellví